Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi (UDEM) Tanıtım Organizasyonu

11 Ekim Cuma günü İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri denizcilik sektörüne büyük katkı sağlayacak olan ''Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi (UDEM)" tanıtım organizasyonuna katıldı. Hizmete girecek olan UDEM Projesi ile ulusal ve uluslararası boyutta deniz kirliliklerine müdahale ve temizlik çalışmalarının koordine edilmesi, deniz emniyeti ve çevre kirliliği konularında ulusal ve uluslararası eğitim, seminer ve toplantılara ev sahipliği yapılması ve Doğu Akdeniz ve Karadeniz Bölgesi için deniz kirliliğine müdahale konularında eğitim, test ve sertifikalandırma merkezi olunması hedeflenmektedir.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Mehmet Cahit Turhan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ve çok sayıda protokol üyesinin katılımı ile gerçekleşen tanıtım organizasyonuna, Bölümümüzden de Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Gökhan Kara, Doç. Dr. Esma Gül Emecen Kara, Öğretim Görevlisi Kaptan Ersoy Kaçmaz, Araştırma Görevlisi Olgay Okşaş ile 35 öğrenci katılmışlardır.