İÜC Denizcilik Kulübü CNR BOAT SHOW 2020 Fuarına Katıldı

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Denizcilik Kulübü, CNR EXPO Yeşilköy’de 22 Şubat- 01 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen dünyanın ikinci en büyük tekne ve yat fuarı 14. Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı’na (CNR Avrasya BOAT SHOW 2020) katıldı.

22 Şubat Cumartesi günü başlayan CNR Expo BOAT SHOW 2020'da İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Denizcilik Kulübü kendine ayrılan stantta yerini aldı. Bölüm Başkanımız ve Denizcilik Kulübü danışmanımız Doç. Dr. Gökhan Kara’nın da öğrencilerle birlikte bulunduğu standı fuar boyunca denizcilik sektöründen önemli katılımcılar ve eski mezunlardan birçok konuk ziyaret etti.

Denizcilik Kulübü, denizcilik sektörünün çevresel, ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak ve aynı zamanda denizcilik sektörü ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (DUİM) öğrencileri arasında bir köprü oluşturmak amacıyla 1995 yılında Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kuruldu.

Denizcilik Kulübü, 1996 yılında ALESTA adlı dergiyi çıkarmaya başladı. Bu sene 22.si yapılacak olan Ulusal Denizkızı Kongresi’ni başlatarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip tüm denizcilik öğrencilerinin bir araya gelmesini sağladı. Ayrıca, yıl içinde gerek denizcilik sektöründen önemli isimlerin gerekse DUİM mezunlarının katıldığı seminer, söyleşi ve paneller düzenleyerek üyelerinin sektörel konularda bilgi sahibi olmasına yardımcı oldu.