Mezuniyet için 240 AKTS Şartı Hakkında

Hazırlık sınıfından başarılı olarak birinci sınıfta Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerini alamayan 2013 yılı ve sonrası girişli öğrenciler mezuniyet için gerekli olan 240 AKTS şartını sağlayamamaktadır.

Ders planında yapılan değişiklikle 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle Hazırlık sınıfından başarılı olan bu öğrenciler I. yarıyılda Yabancı Dil I dersi yerine Denizde Güvenlik Temel dersini, II. yarıyılda Yabancı Dil II dersi yerine Denizcilik Tarihi ve Kültürü dersini alarak 240 AKTS şartını sağlayabileceklerdir. Hâlihazırda AKTS eksiği bulunun birinci sınıf harici öğrenciler de bu dersleri alarak eksiklerini tamamlayabilirler.

UYARI : Hazırlık sınıfından başarılı olan öğrenciler AKTS eksiğinin tamamlanması için bulunulan dönemde veya alttan Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerini alamazlar.